De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen),  Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting,  en lampen van geblazen glas. Sieraden van Anke Mosselman (rubber), Henk Lubbers (zilver met emaille), Harrie Lenferink (zilver en brons) , Gerrie van der Reep (steen) en anderen.

 

Expositie in november, december en januari:

 

Iris Duchateau met schilderijen
Iris vangt het verhaal van een individu of landschap in verf op het doek. De verhouding van de mens tot de natuur vormt een terugkerende thematiek. Het contrast tussen de uitgestrektheid van landschappen en de onbeduidendheid van de mens vormt een aanzet tot denkwerk.

"Vlekken van licht zwieren over het violetkleurig wandelpad. Statige stammen ontspringen aan de bosgrond, prijken hoog in de lucht. Dotten loof steken in veelkleurig groen af tegen de lentelucht. Een Utrechts landschap met een zuidelijk karakter. Frans licht in april (te zien op de tentoonstelling) brengt de visie van Iris Duchateau op het landschap in haar omgeving tot uitdrukking".

 

Iris Duchateau   Winter

 

Iris Duchateau   In de Sneeuw

 

Iris Duchateau   Voorjaar

 

Hanneke Pereboom met glas
Het werk van Hanneke Pereboom is al langer te zien in de galerie, maar nu heeft ze weer prachtig nieuw werk gebracht. Objecten van gegoten  en gefused glas, zoals de ijsvogels en dame met hoed., maar Hanneke gebruikt ook verrassende materialen, zoals de Friese doorloper en kunststof.

Hanneke Pereboom  IJsvogels op tak      gegoten glas

 

Hanneke Pereboom    Dame met hoed   gegoten glas met hardsteen

 

Hanneke Pereboom     Zeilschaats   glas, hout, metaal

 

Hanneke Pereboom     Grote voeten        kunststof

 

Lei Hannen met keramiek

Ook Lei exposeerde z'n werk al eerder en ook hij heeft weer mooi nieuw werk gebracht. Zijn paarden en stieren zijn dynamisch van vormgeving en hebben door het glazuur en raku-stoken prachtige kleuren. 

 

Lei Hannen    Europa en de Stier    keramiek op hardstenen voet

 

Lei Hannen   De ontmoeting     keramiek op hardstenen voet

 

Lei Hannen    Het Duel      keramiek op hardstenen voet

 

Lilian Wessels met keramiek
Het werk van Lilian Wessels drukt bewondering uit voor de Afrikaanse wilskrachtige vrouw, die trots en zelfverzekerd haar vrouwelijkheid draagt. Haar reizen naar Afrika hebben hier een groot deel aan bijgedragen, maar ook de Japanse cultuur is een inspiratiebron. De kracht in haar sculpturen is het materiaalgebruik, ze versterken elkaar. Het is geen toevoeging en geen versiering – het is een combinatie van technieken, die als het ware een ontdekkingsreis vormen waarvan het einde nog niet in zicht is. Elk beeld is uniek en heeft een eigen naam met een specifieke betekenis. De sculpturen stralen warmte en intimiteit uit, het zijn beelden met een ziel. 

Akana - Bewondering   keramiek    € 1500,=

Kibibi - Kleine dame   keramiek   € 1700,=

 

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink met glas

Anita heeft al eens bij ons geëxposeerd met haar bomen van glas. Door heel veel kleine stukjes glas te knippen en die minutieus een plekje te geven zodat er een mooi bladerdak ontstaat, creëert ze bomen in prachtige kleuren. In deze expositie laat ze ook andere objecten zien, soms in combinatie met drijfhout.  

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink    Boom Herfst op standaard. 

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink     Bloem en Pracht  Glas op hout

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink    Kraanvogels op standaard

 

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. 

Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

 

 

Lyda Dirkse      Ochtendgloren      keramiek met glas  

 

Lyda Dirkse    Lichtdrager    keramiek met glas

 

Peter G.A. Blok  met gepolitoerde schilderijen

Politoeren is een oude techniek die vaak op meubels toegepast werd.  Politoeren is het aanbrengen van zo'n 30 lagen  schellak om een prachtige glans en diepte in de laklaag te verkrijgen.
Peter heeft zijn abstracte "Hersenspinsels" omgezet op houten paneeltjes van 30x40cm en die diepte gegeven door de politoertechniek te gebruiken. Tussen de lagen schellak in heeft hij met acrylverf meerdere lagen geschilderd aan het ontwerp. Dat ontwerp is weer een verlengstuk van de muziek die Peter heeft gecomponeerd. Een veelzijdig kunstenaar dus. 

 

Peter G.A. Bok   Le chat au piano   30x40cm

 

Peter G.A. Bok    Joue le Boogie  30x40cm 

 

Peter G.A. Bok   Me rêves et vous   40x30cm 

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

In deze expositie is Mieke 's werk te zien in het atelier en de beeldentuin. Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook ontdekte ze olieverf. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie, spannende kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt.

Mieke Diekmann    Elegance    brons/rvs op hardstenen sokkel.

Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Haar beelden kunnen op hoge en lage sokkels geplaatst worden.

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

 

Mieke Diekmann    Angel   Brons     46cm hoog op 1m hoge hardstenen sokkel  € 2400,=

Mieke Diekmann    Freedom    100x100cm   incl. baklijst   € 1900,=

Day and Night   100x100 cm  Acryl op doek.  incl. baklijst   € 1400,=

Maurice la Rooy met geblazen glas
 Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy   Fickle Sun   € 1800,=

Maurice la Rooy   Black Pattern  € 700,=

 

 

Verder te zien in de galerie: