De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting, lampen van geblazen glas en sieraden van Harrie Lenferink , Gerrie van der Reep, Hetty Zuidgeest en anderen.

 

 

Expositie   14 maart t/m 16 mei

Liesbeth Brinkhuis met schilderijen , draadfiguren en stenen beelden

Onno Dröge met schilderijen in combinatie met houten figuren

Maurice de Rooy met geblazen glas

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden

 

Liesbeth Brinkhuis met schilderijen, draadfiguren en stenen beelden.

Abstract expressionistisch, zo wil Liesbeth haar werk omschrijven. Aardetinten, organische vormen en texturen hebben haar voorkeur. Deze “True Colors” zijn haar handelsmerk. Vanuit een improviserende stijl laat ze zich leiden door voorliggende en overheersende emoties. Voor de afwisseling maakt ze ook graag kleurrijke series. Daarin komen de indrukken van haar inspirerende reizen terug. 
Naast schilderen werkt ze ook driedimensionaal. Haar beelden in steen zijn organisch abstract. Ze gaat “in gesprek” met het materiaal en op zoek naar de spanning van lijnen en de contrasten van het ruwe materiaal en de bewerkte vorm. Ieder beeld moet verrassen, niet alleen haarzelf maar zeker ook de kijker. 

 

 

Expositie   14 maart t/m 16 mei

Liesbeth Brinkhuis met schilderijen , draadfiguren en stenen beelden

Onno Dröge met schilderijen in combinatie met houten figuren

Maurice de Rooy met geblazen glas

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden

 

 

Liesbeth Brinkhuis   Licht  100x80cm € 825,=

Liesbeth Brinkhuis   Flamboyant 120x120cm € 1295,=

 

Maurice la Rooy met geblazen glas
Maurice La Rooy (Amsterdam, 1992) studeerde in 2012 af in Grafische Vormgeving aan het Mediacollege Amsterdam. Nadat hij zich realiseerde dat de wereld van computers en grafisch ontwerp niet het leven was dat hij voor ogen had, begon hij een opleiding glasblazen bij de Van Tetterode Glasstudio, toen eigendom van zijn vader, Louis La Rooy (1947). 
Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy  FickleSun 42cm hoog € 1800,=

Maurice la Rooy  Grey Pebble  47cm hoog  € 1900,=

 

Onno Dröge met schilderijen en houtsculpturen
Onno Dröge is begonnen met klei en hout. Hij haalt zijn inspiratie niet alleen uit de natuur, de zee, het strand en de rotsen, maar zeker ook uit Mediterrane landen, zoals Frankrijk, Italië, Marokko en Jordanië, waar vooral Petra grote indruk maakte door de kleuren en het contrast tussen het ruwe en het strakke. Hij houdt zeer van ronde en vloeiende lijnen. Door deze vormen hoopt hij liefde, genegenheid, het aardse en spirituele leven op een mystieke wijze te vertalen. Hij hoopt de toeschouwer dichter bij zijn/haar eigen (spirituele) hart te brengen. Zoals hij het zelf verwoord: “Mijn ziel neigt sterk naar zachtheid en rondheid, naar vloeiende lijnen en vormen, naar ruimte in en om mijn objecten. In mijn objecten verwijs ik graag naar de geestenwereld en de hemelse atmosfeer en de aanwezigheid van schaduw en kleuren”.

Onno Dröge  Loops  40x55cm  € 850,=

Onno Dröge

Onno Dröge  Fire  70x30cm  € 950,=

 

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook olieverf heeft ze ontdekt. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt. Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Mieke Diekmann    Onderwaterwereld  70x70cm   Mixed media  € 850,=

Mieke Diekmann   Moving in black    80x40cm   mixed media   € 795,=

Mieke Diekmann  Let go 2    brons/rvs op hoge hardstenen console.  € 1900,=

Kunstenaar en bioloog Max Timmerman haalt zijn inspiratie uit de natuur.

De overzichtstentoonstelling van Max Timmerman is verschoven naar het najaar van 2021.