De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting, lampen van geblazen glas en sieraden van Harrie Lenferink , Gerrie van der Reep, Hetty Zuidgeest en anderen.

 

 

Expositie van 25 juli t/m 26 september 2021

met werk van:

Marloes Wijtsma met schilderijen
Lyda Dirkse met keramiek (binnen- en buitenobjecten)

Anita Welberg-Klein Heerenbrink met glas
Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden

 

 

Marloes Wijtsma met schilderijen

In deze nieuwe expositie exposeert Marloes haar prachtige bloemenschilderijen. Vooral haar reizen naar India, Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië, Figi en Europa hebben invloed op haar werk gehad. Maar altijd als ze dan weer terug is in Nederland, veranderen bonte kleuren in haar werk in zachte blauwe en groene tinten en geniet ze van het zachte licht in het Nederlandse landschap. 
Haar meest recente werk zijn de boeketten en bloesems. Ze heeft een eigentijdse vertaling gemaakt van de Klassieke bloemstillevens uit de Gouden eeuw van de Nederlandse meesters. Een donkere achtergrond waaruit een prachtig uitgelicht bloemstuk pronkt. De verf vloeit, drupt en spat en met haar neus op het doek tekent ze heel gedetailleerd de lijntjes, bloemen en bladeren. Ze is een schilder en een tekenaar.

 

Marloes Wijtsma   Bouquet with Daisies   140x110 cm

 

 

Marloes Wijtsma  Blossom for Elena   100x120 cm

Marloes Wijtsma   Bouquet with elderberry    140x70 cm

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

 

Lyda Dirkse      Lotus       Keramiek met glas

Lyda Dirkse    Icarus     Keramiek met glas 

 

Lyda Dirkse    Za Hara  (2x)    keramiek

 

Anita Welberg- Klein Heerenbrink met glas

De boom is een terugkerend gegeven in de glasobjecten van Anita. De symbolische betekenis van de Boom des levens of levensboom staat in veel culturen voor eeuwig leven en onsterfelijkheid. Het is ook een krachtig symbool voor groei. Daarvoor staan ook de vruchten symbool. 
In mooie transparante kleurschakeringen bouwt Anita haar objecten op, vaak in samenspel met andere materialen zoals hout, steen of metalen. 

 

Anita Welberg-Klein Heerenbrink    Rode beuk  glas op leisteen

Anita Welberg-Klein Heerenbrink    Blauwe boom   glas op leisteen

Anita Welberg-Klein Heerenbrink    Balisese tuin    glas op metalen voet

 

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook olieverf heeft ze ontdekt. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt. Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

Mieke Diekmann    Angel   Brons     46cm hoog op 1m hoge hardstenen sokkel  € 2400,=

Mieke Diekmann    Vergankelijkheid   80x80cm  incl. baklijst  € 1500,=

Mieke Diekmann     Lovebirds    80x80 cm  incl. baklijst   € 1500,=

 

 

Maurice la Rooy met geblazen glas
 Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy   Fickle Sun   € 1800,=

Maurice la Rooy   Black Pattern  € 700,=

 

 

De overzichtstentoonstelling van Max Timmerman kunt u zien van 2 oktober t/m 28 november 2021.

Kunstenaar en bioloog Max Timmerman haalt zijn inspiratie uit de natuur.