De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting en sieraden van Harrie Lenferink en anderen.

 

 

Expositie van 10 januari t/m 7 maart 2021

 

Louise-Maria Logotheti met schilderijen

Louise-Marie schildert met acrylverf na een ontwerp te tekenen op doek. De vaak ingewikkelde patronen schildert ze met precisie in en bakent de vlakken af met een fineliner. Zien is meer dan kijken alleen. En wie goed kijkt, ziet een heleboel. Het is juist op deze manier dat Louise-Marie de schoonheid van ogenschijnlijk eenvoudige objecten probeert weer te geven. Want schoonheid zit in het detail. Door met andere ogen te kijken, zie je dingen die je niet in één oogopslag kunt zien.
Voor haar werk put ze inspiratie uit de architectuur en industrie. Het constructivisme, het (Russisch) kubo futurisme en Bauhaus zijn belangrijke kunststromingen voor haar. In haar werk hanteert ze systemen zoals multi-dimensionaliteit, pluraliteit en het spel tussen (vaak) tegenstrijdige kleuren en vormen. Ieder kunstwerk is daarom een uitdaging voor haar. Een
uitdaging die ze vergelijkt met het oplossen van een puzzel.

 

Louisa-Maria Logotheti   Day & Night   100x100cm   € 1800,=

Maria Louise Logotheti   Tower  100x80cm  € 1800,=

Maria Louise Logotheti    Garden     80x100cm    € 1800,=

Louisa-Maria Logotheti   Day & Night   90x90cm   € 1800,=

Janneke Makkink met keramiek

Al jaren is Janneke geïntrigeerd door de vele vormen van verlaten industriële gebouwen. Voormalige mijngebieden zoals in Cornwall, Ruhrgebied en België zijn ware eldorado's voor haar. Zij bezoekt deze gebieden graag om nieuwe ideeën op te doen. Ook de boeken met vele foto's van het fotografen-echtpaar Becher bieden haar haast een oneindige bron van inspiratie.

Janneke bouwt niet de fabrieken na, maar pakt elementen, die kenmerkend zijn voor de industriële gebouwen. Je kan hierbij denken aan schoorstenen, sheddaken, steunberen, trappen. De keramische objecten variëren van duidelijk herkenbare fabrieken tot stilistisch strak weergegeven gebouwen.

Door de objecten deels te glazuren krijgen deze een bijzonder effect mee. Dat wordt nog versterkt door de plakken klei zo aan elkaar te verbinden dat het gebouw vanuit een ander perspectief zichtbaar wordt. Door het gebruik van perspectief en door dat niet alles is uitgewerkt, ontstaat een nieuwe vorm, die alleen nog maar verwijst naar de werkelijkheid.

Janneke Makkink  Pakhuis   keramiek 28cm hoog x 16cm breed  € 250,=

Janneke Makkink   Raku   Fabriek    keramiek  15cm hoog x 30cm breed € 295,=

Janneke Makkink  Rode Silo  keramiek 33cm hoog x 18cm breed  € 350,=

Janneke Makkink  Zwarte Hoogovens  keramiek  30cm hoog x 30cm breed      € 295,=

Gré Dubbeldam met emaille wandobjecten

 

In 1965 heeft Gré kennis gemaakt met emailleren en dit heeft haar nooit meer losgelaten. De fascinatie voor het materiaal emaille op koper is heel belangrijk. Voor de vervaardiging van haar werk is n.l. vrij veel materiaalkennis en apparatuur vereist.
Haar werk is doorgaans “aards”, dus water, wind, landschap en seizoenen zijn haar inspiratiebronnen. Dit geef t ze vorm in zowel het platte vlak als in reliëf en soms met gebruik van geëmailleerd glas.
Over het algemeen gebruikt ze transparante gekleurde emaillepoeders. Door deze over elkaar heen te smelten is de kleurvariatie eindeloos en speelt de ondergrond van koper een belangrijke rol.  
Ze gebruikt een emailleeroven met een binnenruimte van 30x30 cm, waarin mijn werk in stukken wordt geëmailleerd. Daarna bouwt ze van deze losse delen met behulp van zink en lijm het werk dat ze voor ogen had. Het geheel wordt  a.h.w. opgehangen in een zelfgemaakte lijst. Deze lijst wordt ook geheel of gedeeltelijk geëmailleerd en vormt dan één geheel met het werk.

Gré Dubbeldam   Zomer in de Oostvaardersplassen   emaille wandobject  47cm hoog x 58cm breed  € 1450,=

Gré Dubbeldam   Losse Eindjes     emaille wandobject  58x58cm  € 1550,=

Gré Dubbeldam  Metamorfose  emaille wandobject  58cm breed x 49cm hoog   € 1450,=

Gré Dubbeldam  Broken Glass Fantasy  emaille wandobject 50cm hoog x 56cm breed € 1400,=

Gré Dubbeldam  emaille wandobject  59cm hoog x 49cm breed  € 1500,=

 

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook olieverf heeft ze ontdekt. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt. Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Mieke Diekmann   Vergankelijkheid    80x80cm  € 1500,= incl. baklijst

MD Festival    acryl op doek   30x150cm  € 750,=

MD  Umber and Blue   Mixed media op linnen  70x70cm  € 850,= incl.  zwarte baklijst

Mieke Diekmann  Let go  Brons/RVS  46cm hoog op hardstenen sokkel € 1900,=

 

 

Expositie   14 maart t/m 16 mei

Liesbeth Brinkhuis met schilderijen en stenen beelden

Onno Dröge met schilderijen in combinatie met houten figuren.

Maurice de Rooy met geblazen glas

 

 

Liesbeth Brinkhuis   Licht 

Liesbeth Brinkhuis   Flamboyant

Maurice la Rooy  FickleSun

Maurice la Rooy  Grey Pebble

Onno Dröge 

Onno Dröge

Onno Dröge

Kunstenaar en bioloog Max Timmerman haalt zijn inspiratie uit de natuur.

De overzichtstentoonstelling van Max Timmerman is verschoven naar het najaar van 2021.