De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen),  Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting,  en lampen van geblazen glas. Sieraden van Henk Lubbers (zilver met emaille), Harrie Lenferink (zilver en brons) , Gerrie van der Reep (steen) en anderen.

 

Expositie  van 29 april t/m 25 juni 2023:

                                 Ode aan het leven

 

Tirza Verrips - glassculpturen
Tirza Verrips (1945-2023) was beeldend kunstenaar, ontwerper en schrijver. Een multidisciplinair kunstenaar die zeker in Apeldoorn zijn stempel heeft achtergelaten met zijn kunstwerken. Zijn artistieke werkzaamheden gingen over een breed terrein, materiaal was voor hem altijd ondergeschikt aan het doel. In deze expositie laten wij zijn bijzondere glassculpturen zien. Verrassende vormen en materialen laten de gedachten-stroom van Tirza zien en prikkelen de fantasie. 

Ria Donker - schilderijen met keramiek elementen
Ria is ooit begonnen met keramiek, raku- en rookstoken had haar voorkeur daarin. Later is ze ook gaan schilderen en inmiddels voegt ze deze twee technieken op een bijzondere manier samen door keramische elementen te verwerken in haar schilderijen. Dat geeft een prachtige versterking in wat ze wil vertellen in haar werk. 

Martha Hooijschuur - keramiek
De keramische beelden van Martha Hooijschuur hebben strakke organische vormen. De vorm is een spontaan proces, een ontdekking. De subtiele beweging inspireert, verrast en intrigeert. De spanning in lijnen, lichtval en schaduw zijn hierbij uitgangpunten in haar werk. Ervaring, intuïtie en toeval in combinatie met de onbedwingbare drang om te creëren dragen bij tot het ontstaan van haar beelden.

Vasily
Deze jonge, in Zuid-Korea opgegroeide kunstenaar ontwerpt kleding, verft garens en stoffen en maakt zelf de ontworpen kleding. Wij willen hem de kans geven om één van zijn creaties en zorgvuldig geborduurde onderdelen van een nieuwe creatie te laten zien. 

Els Vermeij met keramiek
Het maken van beelden is voor haar een ultieme uitingsvorm voor de dingen die haar raken in het leven, zoals de mens in al zijn kracht en kwetsbaarheid, maar ook om vrolijkheid en kleur te verspreiden..

De gesloten ogen die vaak terugkomen bij haar beelden staan symbool voor innerlijke kracht, balans en positieve gedachten.

 

Els Vermeij  brons

 

Mieke Diekmann - schilderijen en bronzen beelden
Het werk van Mieke, tevens galeriehouder, is een vast item in de galerie. Ze heeft weer nieuwe schilderijen en beelden, waarvan de laatste vooral in de beeldentuin staan. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de natuur en het leven zelf. 

Maurice la Rooy

Maurice la Rooy is een aantal jaren in de leer geweest bij de Van Tetterode Glasstudio, toen eigendom van zijn vader, Louis la Rooy. Later werkte hij bij Gent Glas in België, waar hij zich niet alleen bezig hield met de educatieve kant van het glasblazen maar ook zelf nieuwe technieken ontdekte. 

Maurice la Rooy   Geode  multi facet

Maurice la Rooy   Geode blue

Maurice la Rooy    Geode's purple

 

Hanneke Pereboom met glas
Het werk van Hanneke Pereboom is al langer te zien in de galerie, maar nu heeft ze weer prachtig nieuw werk gebracht. Objecten van gegoten  en gefused glas, zoals de ijsvogels en dame met hoed., maar Hanneke gebruikt ook verrassende materialen, zoals de Friese doorloper en kunststof.

Hanneke Pereboom  IJsvogel      gegoten glas

 

Hanneke Pereboom    Dame met hoed   gegoten glas met hardsteen

 

Hanneke Pereboom     Zeilschaats   glas, hout, metaal

 

Hanneke Pereboom     Grote voeten        kunststof

 

Lei Hannen met keramiek

Ook Lei exposeerde z'n werk al eerder en ook hij heeft weer mooi nieuw werk gebracht. Zijn paarden en stieren zijn dynamisch van vormgeving en hebben door het glazuur en raku-stoken prachtige kleuren. 

 

Lei Hannen   De ontmoeting     keramiek op hardstenen voet

 

Verder te zien in de galerie: