De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting, Piet Brummelbos en lampen van geblazen glas. Sieraden van Harrie Lenferink , Tineke Vrijs, Gerrie van der Reep, Hetty Zuidgeest en anderen.

 

De nieuwe expositie met de schilderijen van Alina Allen en het keramiek van Christien Dutoit gaat op zaterdag 5 februari van start.

We zijn weer als vanouds weer elk weekend op zaterdag en zondag geopend van 12.00-17.00 uur en natuurlijk ook op afspraak. Dan kunt u bellen met Mieke op nummer 06-51447588

 

 

 

 

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

 

Lyda Dirkse      Lotus       Keramiek met glas

Lyda Dirkse    Icarus     Keramiek met glas 

 

Lyda Dirkse    Za Hara  (2x)    keramiek

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

In deze expositie is Mieke 's werk te zien in het atelier en de beeldentuin. Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook ontdekte ze olieverf. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie, spannende kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt. Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Haar beelden kunnen op hoge en lage sokkels geplaatst worden.

Mieke Diekmann    Elegance    brons/rvs op hardstenen sokkel.

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

Mieke Diekmann    Angel   Brons     46cm hoog op 1m hoge hardstenen sokkel  € 2400,=

Mieke Diekmann    Freedom    100x100cm   incl. baklijst   € 1900,=

Mieke Diekmann    Vergankelijkheid   80x80cm  incl. baklijst  € 1500,=

Mieke Diekmann     Lovebirds    80x80 cm  incl. baklijst   € 1500,=

 

 

Maurice la Rooy met geblazen glas
 Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy   Fickle Sun   € 1800,=

Maurice la Rooy   Black Pattern  € 700,=

 

 

In de expositie van 15 januari t/m 26 maart 2022 exposeren Alina Allen met schilderijen en Christien Dutoit met keramiek. 

 

Alina Allen

Alina Allen

Alina Allen

Christien Dutoit met keramiek

Christien Dutoit   Drie gratiën

Christien Dutoit   Windcatchers

Christien Dutoit    Huwelijksbootje

Verder te zien in de galerie: