De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting, Piet Brummelbos en lampen van geblazen glas. Sieraden van Anke Mosselman (rubber), Henk Lubbers (zilver met emaille), Harrie Lenferink (zilver en brons) , Tineke Vrijs (RVS), Gerrie van der Reep (steen), Hetty Zuidgeest (titanium) en anderen.

 

Van 23 april t/m 3 juli exposeren de volgende kunstenaars hun werk:

Ali Kleinhuis met materieschilderijen

Het schilderproces is voor Ali het werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. Het beeld ontstaat tijdens het schilderen. Het verwerkte materiaal en de gebruikte kleuren moeten een harmonie vormen en een verhaal vertellen zonder uitleg. In haar materie-schilderijen worden diverse natuurlijke materialen en lagen acrylverf verwerkt waardoor er veel textuur en diepte ontstaat. De kleuren in de kosmos, de processen van oxidatie, erosie en corrosie zijn haar grootste inspiratiebron. Voor haar is schilderen een samensmelting van materie en verf, waarbij niets is wat het lijkt en niets blijft wat het was. 

Round we go       mixed media op doek      80cm doorsnee   € 850,-

Spinning nebula    60x60 cm 3D   mixed media op doek     € 575,=

 

Lilian Wessels met keramiek
Het werk van Lilian Wessels drukt bewondering uit voor de Afrikaanse wilskrachtige vrouw, die trots en zelfverzekerd haar vrouwelijkheid draagt. Haar reizen naar Afrika hebben hier een groot deel aan bijgedragen, maar ook de Japanse cultuur is een inspiratiebron. De kracht in haar sculpturen is het materiaalgebruik, ze versterken elkaar. Het is geen toevoeging en geen versiering – het is een combinatie van technieken, die als het ware een ontdekkingsreis vormen waarvan het einde nog niet in zicht is. Elk beeld is uniek en heeft een eigen naam met een specifieke betekenis. De sculpturen stralen warmte en intimiteit uit, het zijn beelden met een ziel. 

Akana - Bewondering   keramiek    € 1500,=

Kibibi - Kleine dame   keramiek   € 1700,=

 

 

Ineke van Loenen met stenen beelden
Ineke maakt al ruim 20 jaar beelden van steen. Het creatieve proces begint bij het uitzoeken van de ruwe steen, soms ver van huis. Met passie, vakmanschap, geduld en intuïtie komt de beeltenis, die altijd al in de steen aanwezig was, aan het licht. Zij heeft een sterk gevoel voor krachtige lijnen en abstracte vormgeving. Zij hecht grote waarde aan een kwalitatief hoge afwerking en daar hoort ook de sokkel bij. Elke sokkel moet - niet meer maar ook niet minder – een aanvulling zijn voor haar beelden.

Twinsoul   Albast   € 950,=

Strominsbeeld   serpentijn    € 2450,= 

 

 

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. 

 

Lyda Dirkse      Lotus       Keramiek met glas

Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

Lyda Dirkse    Za Hara  (2x)    keramiek

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

In deze expositie is Mieke 's werk te zien in het atelier en de beeldentuin. Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook ontdekte ze olieverf. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie, spannende kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt.

Mieke Diekmann    Elegance    brons/rvs op hardstenen sokkel.

Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Haar beelden kunnen op hoge en lage sokkels geplaatst worden.

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

 

Mieke Diekmann    Angel   Brons     46cm hoog op 1m hoge hardstenen sokkel  € 2400,=

Mieke Diekmann    Freedom    100x100cm   incl. baklijst   € 1900,=

Day and Night   100x100 cm  Acryl op doek.  incl. baklijst   € 1400,=

Maurice la Rooy met geblazen glas
 Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy   Fickle Sun   € 1800,=

Maurice la Rooy   Black Pattern  € 700,=

 

 

In de expositie van 23 april t/m 3 juli kunt u het werk van de volgende kunstenaars zien:  

Ali Kleinhuis met schilderijen

Ineke van Loenen met stenen beelden

Lilian Wessels met keramische vrouwenbeelden

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen

 

Een voorproefje van hun werk:

Ali Kleinhuis

Ineke van Loenen 

Verder te zien in de galerie: