De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen),  Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting,  en lampen van geblazen glas. Sieraden van Anke Mosselman (rubber), Henk Lubbers (zilver met emaille), Harrie Lenferink (zilver en brons) , Gerrie van der Reep (steen) en anderen.

 

Expositie  van 4 februari t/m 23 april 2023:

 

Dinie Nomden met panelen en bronzen

In haar schilderwerk en ook in haar sculpturen vormt de toepassing van papier een belangrijk onderdeel. Dikke stukken handgeschept papier brengen niet alleen een bijzonder reliëf tot stand, maar leveren bij het verschuiven van het invallende licht steeds andere licht donker accenten op. De sculpturen krijgen een bijzondere uitstraling door het gebruik van papier elementen.

Ze is bekend geworden door haar lange smalle panelen. In haar zoektocht naar vernieuwing worden panelen in hun huidige vorm ingegoten in “laag op laag” kunsthars, waardoor een nieuwe ervaring in het beleven van de materie tot stand wordt gebracht. De reliëfs worden als het ware “3-D onder water” getoond. In deze expositie toont Dinie 3-luiken, 2-luiken en enkele panelen.

Dinie numden   Samurai   1.80cm hoog   € 3250,= 

 

Dinie Nomden     Decima    3-luik   1.80 cm hoog   € 3250,=

 

Dinie Nomden   Shura    brons   43 cm hoog- 36 cm breed op 90cm hoge sokkel   € 3150,=

Dinie Nomden   

 

Louk Weyers met objecten in kunsthars

Louk heeft veel disciplines in kunst beoefend, maar de kleurrijke objecten waar ze mee komt exposeren hebben haar voorkeur. Aanvankelijk experimenteerde ze met papier-maché, nu worden haar beelden gemaakt van kunsthars waardoor ze ook buiten kunnen staan. Een aanwinst voor uw tuin of balkon, maar ook binnen geven deze beelden een vrolijke noot.

Kleurrijke dieren of fantasiefiguren, mooie objecten voor aan de muur, Louk’s fantasie kent geen grenzen. 

Louk Weyers   Lapjeskat   60 cm lang   € 275,=

 

Louk Weyers    Kimono   85x60 cm    € 395,=

 

Louk Weyers    Totem   Hoog 1.05 cm     € 350,=

 

Maurice la Rooy

Maurice la Rooy is een aantal jaren in de leer geweest bij de Van Tetterode Glasstudio, toen eigendom van zijn vader, Louis la Rooy. Later werkte hij bij Gent Glas in België, waar hij zich niet alleen bezig hield met de educatieve kant van het glasblazen maar ook zelf nieuwe technieken ontdekte. 

Maurice: “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert. Zo gaan we door tot we tot een overeenkomst komen die het begin is van het kunstwerk”.

Maurice la Rooy   Geode  multi facet

Maurice la Rooy   Geode blue

Maurice la Rooy    Geode's purple

 

Hanneke Pereboom met glas
Het werk van Hanneke Pereboom is al langer te zien in de galerie, maar nu heeft ze weer prachtig nieuw werk gebracht. Objecten van gegoten  en gefused glas, zoals de ijsvogels en dame met hoed., maar Hanneke gebruikt ook verrassende materialen, zoals de Friese doorloper en kunststof.

Hanneke Pereboom  IJsvogels op tak      gegoten glas

 

Hanneke Pereboom    Dame met hoed   gegoten glas met hardsteen

 

Hanneke Pereboom     Zeilschaats   glas, hout, metaal

 

Hanneke Pereboom     Grote voeten        kunststof

 

Lei Hannen met keramiek

Ook Lei exposeerde z'n werk al eerder en ook hij heeft weer mooi nieuw werk gebracht. Zijn paarden en stieren zijn dynamisch van vormgeving en hebben door het glazuur en raku-stoken prachtige kleuren. 

 

Lei Hannen    Europa en de Stier    keramiek op hardstenen voet

 

Lei Hannen   De ontmoeting     keramiek op hardstenen voet

 

Lei Hannen    Het Duel      keramiek op hardstenen voet

 

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. 

Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

 

 

Lyda Dirkse      Ochtendgloren      keramiek met glas  

 

Lyda Dirkse    Lichtdrager    keramiek met glas

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

In deze expositie is Mieke 's werk te zien in het atelier en de beeldentuin. Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook ontdekte ze olieverf. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie, spannende kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt.

Mieke Diekmann    Elegance    brons/rvs op hardstenen sokkel.

Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Haar beelden kunnen op hoge en lage sokkels geplaatst worden.

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

 

 

Mieke Diekmann  Dance by the full moon     80x100cm    acryl op linnen.

 

Mieke Diekmann    Onstuimig   80x80cm   mixed media op linnen

 

Verder te zien in de galerie: