De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen),  Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lyda Dirkse en Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting,  en lampen van geblazen glas. Sieraden van Henk Lubbers (zilver met emaille), Harrie Lenferink (zilver en brons) en anderen. Glazen bloemen voor binnen en buiten zijn o.a. te zien in de beeldentuin.

Komende expositie van 27 april t/m 21 juli met werk van Gerrie Koopman met schilderijen, Annelies van Tetering met keramiek, Chris Hendriks met bronzen scheepswrakken en dorpjes en Mieke Diekmann (schilderijen en bronzen) 

 

Expositie  27 januari t/m 21 april  2024:

             Nicoleta Costiuc met schilderijen

Deze Roemeense kunstenares gebruikt vaak een gedurfd, onconventioneel kleurenpalet waarmee ze thema’s onderzoekt die voortkomen uit de natuur en de architectuur. De interactie van het zichtbare en het onzichtbare, de fysieke wereld en de abstractie. Bijna transparant en tóch duidelijk aanwezige personen. Op het strand, in het zwembad, een voorproefje op de zomer. Heerlijk!

             Carla Teer met keramische dieren

De dieren van Carla zijn grappig en ontwapenend, in een losse toets geboetseerd. Ze lijken in een beweging gevangen. Ze gebruikt in haar werk verschillende stookmethodes, zoals pitfire, zaagseltechniek, raku, naked-raku en zwartbrand. 

              Laurens Spier met bronzen vogels   

Opgegroeid in 1991 te Rotterdam in de inspiratierijke en nostalgische bronsgieterij van zijn vader, komt hij al vroeg in aanraking met het vakmanschap en de kunst. Laurens is een creatieve, gedreven en energieke geest, die zijn brutaliteit weet om te zetten in prachtige beelden. In zijn eigen bronsgieterij kan hij zich helemaal uitleven. 

            

                Mieke Diekmann met schilderijen en                                      bronzen   

Mieke heeft een aantal nieuwe schilderijen die ze graag wil laten zien. In fijne warme kleuren, soms abstract, maar ook is er vaak iets in te herkennen. De toeschouwer mag dat ontdekken. Ook enkele bronzen beelden zullen te zien zijn in de galerie en het atelier. 

               Verder werk van:  Maurice la Rooy en Johan                       de  Vries met geblazen glas, Lei Hannen en                       Lyda Dirkse met keramiek, Judith Junger met                 emaille op koper, Hanneke Pereboom met                       glas, Rothlighting met zijde lampen op                                 stenen  voet en lampen van geblazen glas,                       Leren sieraden van Julia Zakharenka,                                   sieraden  van brons en zilver van Harrie                                 Lenferink, gezellige glazen bloemen voor                         binnen en buiten en nog veel meer........

                       

 

Nicoleta Costiuc  

 

Nicoleta Costiuc 

 

Nicoleta Costiuc 

 

Carla Teer keramiek

 

Carla Teer keramiek

 

Carla Teer keramiek

 

Laurens Spier brons

 

Laurens Spier brons

 

Mieke Diekmann   Touch of gold 80x80cm

 

Eef Wezenberg met optisch geslepen kristal

 

Eef Wezenberg   Gestapelde kubus aqua

 

Eef Wezenberg   Kristal  groen

 

Eef Wezenberg   rood/gele schijf    

 

Mieke Diekmann - schilderijen en bronzen beelden
Het werk van Mieke, tevens galeriehouder, is een vast item in de galerie. Ze heeft weer nieuwe schilderijen en beelden, waarvan de laatste vooral in de beeldentuin staan. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de natuur en het leven zelf. 

 

Mieke Diekmann

 

Verder te zien in de galerie:

 

Maurice la Rooy met geblazen glas

Maurice la Rooy   Geode  multi facet

Maurice la Rooy   Geode blue

Maurice la Rooy   Vogel op metaal   Hoog 23cm 

 

Hanneke Pereboom met glas
Het werk van Hanneke Pereboom is al langer te zien in de galerie, maar nu heeft ze weer prachtig nieuw werk gebracht. Objecten van gegoten  en gefused glas, zoals de ijsvogels en dame met hoed., maar Hanneke gebruikt ook verrassende materialen, zoals de Friese doorloper en kunststof.

Hanneke Pereboom  IJsvogel      gegoten glas

 

Hanneke Pereboom  Zeilschaats amber   houten schaats met glas.

 

Lei Hannen met keramiek

Ook Lei exposeerde z'n werk al eerder en ook hij heeft weer mooi nieuw werk gebracht. Zijn paarden en stieren zijn dynamisch van vormgeving en hebben door het glazuur en raku-stoken prachtige kleuren.