De exposities zijn altijd een samenspel tussen verschillende kunstvormen. Vaste gastexposanten zijn o.a. Raid Houby (schilderijen), Johan de Vries ( geblazen glas), Eef Wezenberg (optisch geslepen kristal), Lei Hannen (keramiek), Hanneke Pereboom (glas), Hans van Horck (schilderijen en zeefdrukken), Joek van Draanen (glas met brons) en meer. 
Bijzondere lampen van Rothlighting, lampen van geblazen glas en sieraden van Harrie Lenferink , Gerrie van der Reep, Hetty Zuidgeest en anderen.

 

 

Van 2 oktober t/m 28 november 2021 

Jubileumtentoonstelling van Max Timmerman. 

 

De overzichtstentoonstelling van Max Timmerman is te zien van 2 oktober t/m 28 november 2021. Op 23 en 24 oktober is Max zelf in de galerie om u alles over zijn werk te vertellen.

Feestelijke opening van deze bijzondere tentoonstelling op zaterdag 2 oktober van 14.00-17.00 uur. We verwelkomen u graag met een hapje en een drankje. 

Op zondag 3 oktober is er van 14.00-17.00 uur een besloten receptie voor familie.

Jubileum tentoonstelling ter ere van het 70 jarig bestaan, (70+1) van Max, waarvan tenminste 60 jaar, als intentioneel tekenaar, schilder en meer.
Geboren met een "penseel achter de oren" als het ware, wist hij in zijn jeugd al een ding zeker: “ik wilde naar de kunstacademie”! Uiteraard niet wetende hoe zijn artistieke leven er uit zou gaan zien.  Max hele leven staat in het teken van zijn kunst en het belang van KUNST van anderen!

“Mijn werk is een zoektocht naar de bron!  Uitgangspunten voor mijn tekeningen, grafiek en samengestelde schilderijen zijn vaak voorwerpen tijdens reizen verzameld. B.v. vlinders uit de Amazone, een stukje hout uit Afrika of een klein vliegtuigje uit New York. Vogels als symbool voor de vrijheid en vlinders als symbool voor de ziel zijn kenmerken in mijn werk. Mijn werk is realistische en soms enigszins abstract en bestaat uit verschillende thema’s zoals: balansen, dieren, vogels, vissen, oervormen en soms mensen”.

Max werkte in zijn ateliers in Getelomoor - Duitsland, in Eck en Wiel in de Betuwe. In Zeist, in Ermelo en op het Domaine “Moulin des Vernes” in Montpensy - Frankrijk en recent in Nieuwleusen. Hij verhuisde in 2005 naar het Domaine Moulin des Vernes in de Morvan, Frankrijk, om zich meer te wijden aan zijn eigen kunst in zijn atelier annex galerie. Hier woonde hij tot 2013 en richtte hij samen met enige kunstenaars Morvan Artistique op. In Frankrijk exposeerde hij in de Bourgogne en in Parijs. Zijn kunstwerken zijn opgenomen in vele particuliere collecties en geëxposeerd tijdens tentoonstellingen in vele landen. Vanaf 2013 werkt hij in zijn atelier in Nieuwleusen- Overijssel en is hij daarnaast adviseur Kunst en Tentoonstellingsbeleid voor het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Lyda Dirkse      keramiek met glas

Geïnspireerd worden door de mysteries van oude culturen enerzijds en vormgeven aan persoonlijke emoties anderzijds. Dat is de vormentaal van de keramische objecten van Lyda Dirkse. Haar kunstwerken zijn van deze tijd en dragen tegelijkertijd een verwijzing naar het verleden. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt ze glas en koper toe aan haar sculpturen. Het glas geeft een spannende speling met het licht en koper geeft dat extra stukje glans aan haar werk. 
Het werk wordt gebakken in een elektrische oven op een temperatuur van 1100 en 1200 graden, waardoor het weersbestendig is.

 

Lyda Dirkse      Lotus       Keramiek met glas

Lyda Dirkse    Icarus     Keramiek met glas 

 

Lyda Dirkse    Za Hara  (2x)    keramiek

 

Frida Badoux met "Objets Trouvés"

De serie "Objets Trouvés" van Frida Badoux is een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is o.a. dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.

Mieke Diekmann met schilderijen en bronzen beelden.

In deze expositie is Mieke 's werk te zien in het atelier en de beeldentuin. Mieke schildert meestal met acrylverf, maar ook ontdekte ze olieverf. Door haar intuïtieve schilderstijl heeft acrylverf vaak haar voorkeur omdat dit sneller droogt en ze in de "flow" door kan gaan.  Symboliek vindt u vaak terug in haar schilderijen. Ze houdt van mooie, spannende kleurcombinaties, die ze in vele lagen opbouwt. Haar bronzen beelden zijn vaak dansfiguren die ze extra beweging meegeeft door RVS linten of cirkels. Het warmere brons tegen het koelere staal versterkt elkaar mooi. 

Haar beelden kunnen op hoge en lage sokkels geplaatst worden.

Mieke Diekmann    Elegance    brons/rvs op hardstenen sokkel.

Mieke Diekmann Elegance 2    brons/RVS    54 cm hoog op 1,20m hoge hardstenen sokkel  

Mieke Diekmann    Angel   Brons     46cm hoog op 1m hoge hardstenen sokkel  € 2400,=

Mieke Diekmann    Freedom    100x100cm   incl. baklijst   € 1900,=

Mieke Diekmann    Vergankelijkheid   80x80cm  incl. baklijst  € 1500,=

Mieke Diekmann     Lovebirds    80x80 cm  incl. baklijst   € 1500,=

 

 

Maurice la Rooy met geblazen glas
 Zijn werken variëren van met de hand vervaardigde sculpturen tot installaties waarin gevonden voorwerpen zijn verwerkt, omdat hij vaak werkt vanuit een idee en de componenten gebruikt die het gevoel hebben dat ze het beste bij het idee passen.  “Terwijl het vloeibare materiaal wordt gevormd tot het gewenste kunstwerk, is het bijna alsof ik in dialoog ben met het materiaal. Ik raak het glas aan en het reageert, we gaan zo door totdat we tot een overeenkomst komen, wat het begin is van het kunstwerk ”.

Maurice la Rooy   Fickle Sun   € 1800,=

Maurice la Rooy   Black Pattern  € 700,=

 

 

Verder te zien in de galerie: